Gel cu extract de melc pentru cicatrici

Gel cu extract de melc pentru

Gelul cu extract de melc pentru cicatrici este un ingredient de îngrijire a pielii care promite să netezească ridurile, să vindece pielea deteriorată și să reducă cicatricile de acnee. Dar cum funcționează exact? În esență, mucina de melc este slime pe care melcii o secretă pentru a se deplasa (și a-și proteja coaja) și a devenit destul de populară în produsele de înfrumusețare. Este un ingredient destul de nou, dar face deja furori în industria frumuseții, celebrități precum Drew Barrymore și Katie Holmes jurând pe beneficiile sale.

gel cu extract de melc pentru cicatrici

Dar nu merge să cumperi un borcan cu melc și să-l freci pe față. În schimb, căutați un produs care are o concentrație mare de mucină de melc. În general, aceasta înseamnă să-l căutați în partea de sus a listei de ingrediente. De asemenea, ar trebui să fie igienizat, astfel încât să fie sigur de utilizat pe piele. Cel mai bun loc pentru a-l găsi este într-un ser, care va avea o concentrație mai mare de filtrat de secreție de melc decât o cremă.

Îl puteți găsi și într-un exfoliant, deși Smith avertizează împotriva folosirii prea des. Deoarece este încă un ingredient nou, nu s-au făcut multe cercetări asupra lui și poate provoca iritații. „Este mai bine să-l stratificați cu alte substanțe active, cum ar fi retinolul sau acizii alfa sau beta hidroxi”, spune ea. „Vor ajuta la amplificarea efectelor mucinei de melc”.

Gel cu extract de melc pentru cicatrici

Extractul de melc este un ingredient care se obține din secreția rămasă după ce un melc se târăște de-a lungul unei suprafețe – de obicei sticlă sau plasă, potrivit Racked. Este apoi extras din lichidul care curge pe măsură ce melcul se învârte și a fost salutat pentru capacitatea sa de a repara și hidrata pielea.

Extractul este plin de proteine naturale, cum ar fi alantoina, care este un regenerator intensiv și vindecător de țesuturi, plus colagen, elastina, vitamina C și acid glicolic, care exfoliază pielea. De asemenea, se crede că reduce liniile fine și ridurile, hidratează pielea uscată și luminează tonul.

Deoarece este un ingredient nou, nu interacționează bine cu majoritatea celorlalte produse de îngrijire a pielii. Poate fi, totuși, combinat cu alte substanțe active, cum ar fi antioxidanții și retinolul, pentru a le face mai eficiente. De asemenea, se știe că îmbunătățește rezultatele tratamentelor cu laser.

Este important să rețineți, totuși, că, deși mucina de melc este o tendință de frumusețe fierbinte, nu există dovezi că este efectiv eficientă. Directorul executiv al laboratorului de frumusețe al Good Housekeeping Institute, Birnur Aral, spune că este mai probabil să fie un truc de marketing decât un ingredient miraculos pentru vindecarea pielii. Dacă ești interesat să încerci un produs care îl conține, ea recomandă să cauți cuvintele „filtrat de secreție de melc” în lista de ingrediente. Alternativ, puteți încerca cica, care are beneficii similare, dar a fost cercetată mai mult. De asemenea, este mai comun și mai puțin costisitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *